Google Webmaster Tools

2 comentarii
Google Webmaster Tools este un serviciu gratuit oferit de Google (tuturor celor care au cont Google) in scopul de a monitoriza evolutia unui site in motoarele de cautare si de a improviza acolo unde este cazul.

Iata cateva din instrumentele oferite de Google Webmaster Tools:


  1. Sitemap - reprezinta "harta" site-ului. Este foarte importanta deoarece transmite motoarelor de cautare structura site-ului (pagini, articole, categorii). Aceasta se creeaza cu ajutorul unui soft special. Odata generata, se specifica adresa "hartii" in Google Webmaster Tools si astfel Google va indexa mai rapid paginile site-ului.
  2. Crawler Access - un instrument foarte important ce genereaza un fisier (robots.txt) pentru a selecta ce pagini nu trebuie indexate. Este util deoarece poate aveti pagini "ascunse" la care inca lucrati, sau in cazul site-urilor php unde nu este nevoie de indexarea paginii de admin. 
  3. Site Links - daca site-ul este gasit relevant unei cautari, Google poate afisa subtitlurile paginilor. Cu acest instrument puteti pastra doar aparitia titlului principal al site-ului si impiedica aparitia subtitlurilor.
  4. Change Of Adress - in cazul in care trebuie schimbata adresa unui site, "Change Of Adress" este instrumentul ce ajuta la schimbarea adresei fara a fi penalizat de duplicate content sau de incalcarea regulilor Google.
  5. Search Queries - cu acest instrument se poate urmarii evolutia site-ului; numarul de click-uri pe site in raport cu afisarile de pagini, intr-un interval de timp. Acest instrument este foarte important pentru a afla pentru care cuvinte cheie a fost accesat un site, dar si pentru care cuvinte cheie exista cerere mai mare.
  6. Links To Your Site - acest intrument permite vizualizarea link-urilor de pe internet care fac referire la un site. 
  7. Keywords - acest instrument ajuta la creerea unei imagini de ansamblu a cuvintelor predominante pe un site. Acestea nu trebuie sa fie altele decat cele care fac referire la nisa pe care site-ul este axat.
  8. Malware - este un instrument foarte important care permite scanarea unui site pentru virusi si alte programe malware care pot dauna vizitatorilor.
Acestea sunt doar cateva din instrumentele oferite de Google Webmaster Tools, dar si cele mai importante. Recomand cu mare caldura acest serviciu oferit de Google.

2 Responses so far

  1. Catalin says:

    Google Webmasters este o unelta care nu trebuie sa lipseasca din arsenalul oricarui webmaster. http://www.kalibet.ro

  2. De acord cu tine Catalin.

Comentarii