SEO - Search Engine Optimization

0 comentarii
SEO ("Search Engine Optimization") este o subcategorie a marketing-ului online. In limba romana, pentru orice utilizator este optimizarea site-ului pentru a aparea in motoarele de cautare. Pentru ca rezultatele cautarii sa fie relevante motoarele de cautare folosesc algoritmi foarte complecsi, care includ:

  • Titlurile paginilor (textul cuprins între etichetele <title> și </title>);
  • Nume de domeniu;
  • Prezenta cuvintelor cheie si sinonimele acestora (atat in pagina cat si global);
  • Etichete HTML;
  • Elemente HTML;
  • Atributele ALT pentru imagini;
  • Numarul total de link-uri de la o pagina la alta;
  • Vechimea site-ului.
Desigur mai sunt si alti factori pe care motoarele de cautare le iau in considerare, insa acestea sunt cele mai importante.  Se zvoneste ca google are peste 300 de factori in algoritmul de afisare a rezultatelor...  


Deci pentru a va optimiza cat mai bine site-ul pentru motoarele de cautare trebuie ca paginile site-ului sa aiba titluri diferite, sugestive - sa te duca cu gandul la continutul paginii. Numele domeniului sa fie la fel, sugestiv (nu pui numele  copaci.ro si tu vorbesti despre calculatoare). Cuvintele cheie le puteti ingrosa (bold)sublinia, inclina (italic) folosind etichete html. Este recomandat ca pe fiecare pagina sa aveti cate un link catre celelalte pagini. 


O chestie foarte importanta cand vine vorba de SEO este optimizarea link-urilor, asta inseamna prescurtarea/redenumirea link-urilor complicate (?title=fotbal&action=View) in link-uri scurte, sugestive si cu un inteles pentru omul de rand (/afisare/fotbal/). Aceasta modificare se face cu ajutorul extensiei serverului de rewrite si a fisierului .htaccess . 
Comanda din fisierul .htaccess: 


Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
RewriteRule ^articole/web$ index.php?cat=articole&sect=web [QSA,L] 


ATENTIE! Fisierul .htaccess il creezi in felul urmator: click dreapta pe Dekstop > new > text document. Scrii comenzile dorite in fisier, dupa care dai File> Save As..  jos la Save as type selectezi All files iar la nume scrii exact asa .htaccess fara nici o extensie si cu punctul in fata!


Dupa ce ai facut toate acestea poti incepe promovarea site-ului. Vezi cum in articolul "Promovarea unui site".

Comentarii