Google se foloseste de tehnologia motorului de cautare pentru a afisa reclame in functie de continutul site-ului, locatia user-ului, si alti factori. Cei ce doresc sa isi faca publicitate prin Google se pot inscrie in programul AdWords. AdSense este cea mai folosita metoda de a afisa reclame deoarece acestea se pot personaliza si "camufla" in culorile site-ului iar continutul lor este relevant cu cel al site-ului pe care sunt afisate.
Multe site-uri folosesc AdSense pentru a valorifica importanta site-ului; fiind cea mai cunoscuta retea de publicitate. AdSense este foarte important pentru publicitatea site-urilor mici care nu au resursele necesare pentru o publicitate mai costisitoare. Pentru a posta reclame, webmaster-ii trebuie sa introduca un scurt script pe paginile site-ului.
Proprietarii de site-uri folosesc urmatoarele metode pentru a creste venitul prin AdSense. Iata 3 metode folosite de ei:
1. Folosesc diverse tehnici de marire a traficului pe site; acestea nu se limiteaza doar la reclame online.
2. Dezvolta continutul site-ului in asa fel incat sa atraga cele mai bine platite reclame publicitare AdSense.
3. Folosesc cuvinte ce "indeamna" vizitatorii sa viziteze reclame afisate. Atentie, Google interzice folosirea frazelor de instigare "Click on my AdSense ads" sau altele asemanatoare pentru cresterea numarului de click-uri. Frazele acceptate de Google sunt "Sponsored Links" si "Advertisements".
Sursa de venit a programului AdSense este programul AdWords, care are un sistem complex de taxare per click bazat pe o licitatie. La ora actuala Google imparte 68% din profitul generat de AdSense cu partenerii programului.
Tipuri de reclame AdSense
Feeds: AdSense pentru feed-uri permite editorilor Web sa obtina castiguri prin plasarea de anunturi Google directionate in feed-urile lor. AdSense pentru feed-uri functioneaza in acelasi mod ca si restul programului AdSense: prin difuzarea de anunturi relevante pentru continutul si cititorii site-ului.
Search: Permite proprietarilor de site-uri sa introduca campuri de cautare Google. AdSense directioneaza 51% din profitul acestor cautari spre proprietarul site-ului de la care a plecat cautarea.
Mobile Content: Permite afisarea reclamelor pe site-uri mobile. In locul script-ului java se foloseste tehnologie precum PHP,ASP, etc.
Domains: AdSense pentru doemnii permite afisarea reclamelor pe nume de domenii care nu au fost folosite. In acest mod detinatorii de domenii valorifica domeniile ce nu sunt folosite.
felicitari pt site. tine-o tot asa, salut...
Multumesc!
Buna! Am si eu o nelamurire... am cont de Google Adsense facut cu ajutorul YouTube-ului. Pot sa pun reclame pe blogul meu de pe platforma Blogspot?
@Elena, sigur ca poti. Ai intampinat dificultati ?